A fost odata… un prim echipament laser
In urma cu mai multi ani am cautat pentru un proiect intern de extindere a activitatii un echipament laser cu care sa realizam multe operatiuni cu multiple materiale. Adica taiere, gravare si marcare laser. Normal, echipamentul trebuia sa fie rapid, precis si fiabil, cu un pret bun. Deoarece preturile din Romania ni s-au parut prohibitive la acel moment, am cautat solutii alternative.
Dupa analize care au durat aproape 4 luni, am optat cu strangere de inima pentru Thunderlaser Nova 51. De ce? Deoarece era o prima achizitie, de valoare mare, pe care o plateam 100% avans. Nu era cel mai ieftin echipament laser, chiar am depasit bugetul cu el. Dar ne-au placut dimensiunea mai mare care ne permitea sa facem economii de material si optimizari in productie si facilitatile oferite standard. Plus ca am vazut ca acelasi model de echipament lser se vindea si in Germania. Daca colegii nemti (acum) ne-au spus ca laserul indeplineste toate exigentele lor, inclusiv de securitate in operare (care a cantarit mult in alegere) atunci este intr-adevar o alegere buna.
A fost o intreaga poveste cum am descarcat cutia imensa a laserului in fata cladirii. Cum l-am despachetat pe o portiune mai larga din hol (doar echipamentul laser are 1900x1405x1040mm si aveam in cutie si accesoriile). Am beneficiat in instalarea laserului de sprijinul partenerilor chinezi care au fost foarte prompti si care ne-au asigurat ca doar echipamentul laser intra, iar la nevoie se poate demonta in 2 parti. Nu a fost necesar, intr-un final a intrat pe rotile lui si a ajuns in pozitia dedicata. Dar am apreciat sprijinul primit in prima instalare a echipamentului laser, instructiunile primite, cum toate partile erau bine prinse pentru transport, protejate, cum am primit trusa de scule a echipamentului laser cu diverse piese de schimb si suport.
Orice echipamente laser CO2 nou arata bine, dar un echipment laser din gama Thunderlaser se distinge usor: pe langa butonul de oprire in caz de urgenta a prelucrarii laser, care ar trebui sa fie un standard pentru toate echipamentele dar inca lipseste de pe multe, pana la electronica aranjata inteligent, acces facil la diverse parti ale laserului pentru service si curatare, red dot pointer, capete laser usor de schimbat, accesorii complete etc. Pe partea de design, ne-au placut si stralucirile albastre ale aluminiului eloxat pe anumite parti interioare ale laserului… care trebuie doar sters de praf si nu vopsit. Toate aceste mici amanunte are conteaza enorm ne-au convins ca discutam despre un echipament laser de top. Asa ca am agreat cu Thunderlaser pentru distributia de echipamente laser in Romania.
Ce putem realiza cu echipamente laser?
Sistemul de taiere si gravare cu laser CO2 Thunderlaser este bun pentru procesarea laser a majoritatii materialelor non metalice, cum ar fi:
- panza si alte materiale textile,
- acril (plexiglas) si plastic (nu PVC),
- lemn, placaj, compozit,
- piele,
- hartie si carton multistrat,
- cauciuc (de ex. pentru stampile),
- sticla si ceramica.
Iar la nevoie putem grava si metalul, cu ajutoare precum spray sau banda speciala pentru gravat metal. Aceste materiale laserabile pot fi folosite intr-o varietate de industii, cum ar fi: semnalistica, modele arhitecturale, traforaj, arta si design, imbracaminte, imprimare si impachetare.
Lucrarile de gravura laser mai precise se realizeaza cu un cap de rezolutie inalta. Iar daca doresti sa personalizezi obiecte cilindrice, precum termosuri si cani, iti recomandam un accesoriu rotativ pentru obiecte cilindrice.
Aproapte tot ce iti trece prin gand poate fi personalizat!