Debitare laser

Debitare laser: Turnul Eiffel ca si decoratiune

Obiectele decorative pot fi realizate cu usurinta prin debitare laser. Taierea laser este o procedura extrem de precisa care iti va asigura piese usor de imbinat. Poti folosi debitarea laser pentru a realiza fel de fel de decoratiuni interioare. Exemplul ales pentru acest articol este chiar Turnul Eiffel.

Cladirile semnificative din lume sunt foarte des utilizate ca si obiecte decorative. Bineinteles, in variantele lor miniaturale, dar vor fi intotdeauna o modalitate perfecta de a iti reaminti locurile vizitate. Sau pot deveni obiectul unui cadou inedit pentru cineva care, spre exemplu, adora Parisul sau Londra (daca ne gandim la un Big Ben in miniatura).

Astazi invatam cum putem realiza un Turn Eiffel in miniatura prin debitare laser cu ajutorul unui gravator laser Thunder Laser.

Ce avem nevoie pentru procesul de debitare laser?

Materiale necesare:

  • Materiale: placaj din lemn cu grosimea de 3-4 mm;
  • Alte materiale: nu sunt necesare;
  • Cap laser: cap standard de taiere si gravare.

Parametri de setare gravator laser

  • Mod de procesare: debitare laser;
  • Viteza de taiere: placaj 20 mm/s;
  • Putere maxima de taiere: 60%.

Model gravator laser utilizat in debitarea laser

Realizarea schitei turnului Eiffel pentru debitare laser

Vom merge mai departe in a realiza schita turnului nostru in miniatura. Facem aceasta cu ajutorul unui program de editare, care poate fi CorelDraw sau Adobe Illustrator sau orice alt program obisnuiesti sa folosesti in editare. Daca totusi nu vrei sa faci desenul de la zero, poti cauta o schita pentru debitare laser a turnului Eiffel pe resurse gratuite pe Internet.

Tot ce va ramane de facut va fi sa calibrezi si dimentionezi modelul sa se potriveasca pe placajul pe care urmeaza sa il debitezi. In dimensionarea schitei, in special daca scopul este realizarea unui obiect de dimensiuni mai mari, va trebui sa fii atent la dimensiunea maxima a gravatorului laser. Spre exemplu, dimensiunea mesei unui gravator laser Thunder Laser Nova 51 este de 1300 x 900 mm.

Dupa finalizare vei selecta plug-in-ul gravatorului laser pentru a transfera schita catre software-ul de taiere si gravare laser. Vei seta parametrii potriviti pe software-ul laser (RD Works sau Lightburn) si vei da click pe “Descarcare” pentru a transfera designul catre gravatorul laser.

Debitarea laser a unui turn Eiffel in miniatura

Sa trecem la debitare!

Vom aseza placajul din lemn pe masa gravatorului laser Thunder Laser. Vom avea grija ca placajul sa fie foarte bine fixat, tocmai pentru a evita orice fel de miscare a acestuia in timpul debitarii. Mai apoi, reglam distanta focala si apasam butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire pe placaj. Dupa aceea, apasam butonul de  “Start” si gravatorul va incepe debitarea laser.

Rezultatul final in debitarea laser a Turnului Eiffel

Vom strange toate piesele debitate, le vom muta pe o masa de lucru si ne vom apuca de asamblat. La fel ca si in cazul jucariilor pentru copii, piesele rezultate vor fi prevazute cu santuri si iesiri in relief care asigura imbinarea pieselor.

De foarte multe ori, pe langa procesul de debitare laser in sine, noi ne distram si in momentul asamblarii pieselor. Ne ofera senzatia de construire a unui obiect cu propriile maini. Si nu este doar o senzatie, pentru ca rezultatul final este intotdeauna interesant.

Ca sa te convingi singur de frumusetea debitarii laser si de cate lucruri poti realiza cu un gravator laser Thunder Laser, iti lasam mai jos si un video.

Cum te putem ajuta?

Thunder Laser

Simplu, te putem ajuta prin transpunerea in practica a ideilor tale de design interior, machetare sau alte “constructii”. Si te ajutam pe drumul de la idee la a tine produsul realizat de tine in maini, drum care poate fi foarte scurt daca lucram impreuna si suntem dedicati.

Daca pasiunile tale si businessul tau se invart tot in sfera prelucarilor laser, te asteptam in atelierul showroom Thunder Laser. Suntem siguri ca vei gasi laserul potrivit pentru proiectele tale si vei putea testa cerintele tale specifice care necesita debitare si gravare laser.

Daca esti doar in cautare de servicii de debitare laser sau gravura laser, te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Poti veni cu schita ta de prelucrare laser sau te ajutam noi sa iti creezi o schita, contra cost.