Debitare laser: felicitare

Debitare laser: felicitari de efect!

Procesul de debitare laser poate fi folosit pe diferite tipuri de materiale. Bineinteles, acest lucru depinde de ce anume iti doresti sa creezi. Daca vrei sa realizezi o pasare decorativa din lemn, sau o bicicleta din material acrilic, sau pur si simplu vrei sa realizezi un afis din material ABS. Indiferent de varianta, gravatoarele laser Thunder Laser sunt aici sa te ajute. Si cum materialele dure sunt deobicei preferate in procesul de taiere laser, iata ca astazi vom alege hartia ca si material suport.

Scopul nostru: sa realizam felicitari 3D de exceptie, debitate laser, care sa aduca zambetul pe buze oricui doresti sa ii urezi “La Multi Ani!” intr-un mod original.

Pregatirea pentru debitare laser

Stim, stim, si noi ne-am dori sa trecem direct la debitare. Dar haide ne pregatim putin inainte. Ce avem nevoie?

Materiale necesare:

  • Materiale: hartie (poti alege ce culoare doresti, diverse grosimi); Se poate utiliza si carton multistrat, depinde insa de calitatea adezivului utilizat pentru unirea straturilor
  • Alte materiale: lipici;
  • Cap laser: cap standard.

Parametri de setare pentru debitare laser:

  • Mod de procesare: taiere laser;
  • Viteza de taiere: 40 mm/s;
  • Putere de taiere: 25%;

Model gravator laser utilizat:

Debitare laser: felicitare 3D zi de nastere

Pregatirea schitei pentru debitare laser

Vom realiza schita pentru felicitari utilizand programul Corel Draw sau AutoCad sau Adobe Illustrator. Sau orice alt program de editare pe care il folosesti. Dupa finalizare selectam plug-in-ul laser pentru a adapta schita la software-ul de taiere si gravare laser. Setam parametrii potriviti pe software-ul laser si dam clic pe “Descarcare” pentru a transfera designul catre gravatorul laser.

Sa trecem la treaba!

Plasam hartia pe masa gravatorului laser si pozitionam capul laserului in pozitia de inceput. Vom regla distanta focala si  vom apasa butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire a capului laser. Dupa aceea, apasam butonul de  “Start” si gravatorul laser incepe debitarea laser. Procesul de taiere  dureaza doar cateva minute pentru acest proiect, datorita vitezei performante a masinii laser. La final avem toate componentele debitate precis si elegant din hartie, conform dorintei tale.

Debitare laser: felicitare zi de nastere

Mai avem putin

Vom lua hartia proaspat debitata laser si o vom indoi la jumatate. Daca am setat bine toti parametrii, bucatile rezultate din debitarea laser se vor desprinde usor de partea principala de care avem nevoie.

Mai apoi o atasam cu ajutorul lipiciului de un fundal de culoare diferita. Pentru fundal poti folosi tot hartie colorata, sau poti alege varianta unui carton colorat, tot debitat laser. Cartonul va oferi aerul perfect de felicitare si va fi mai rezistent decat hartia obisnuita.

Felicitare 3D debitata laser

Rezultatul final in procesul de debitare laser al unor felicitari

Iata ca am reusit! Acum avem felicitari originale pentru zilele de nastere ale celor dragi. Zambetul se va asterne pe fetele lor din momentul in care vor deschide felicitarea. Iar tu vei sti ca ai realizat un lucru inedit, adica te-ai gandit atent la persoana caruia i-l daruiesti.

Avantajul debitarii laser al hartiei sau al cartonului este rapiditatea. Poti realiza orice model doresti sau orice model iti solicita clientii tai intr-un timp foarte scurt. Acest aspect aduce cu sine si faptul ca astfel poti realiza un numar mare de bucati rapid. Si, sincer vorbind, oricat de mult avanseaza tehnologia si comunicarea online, o felicitare de exceptie pe care o poti pastra ca amintire pe birou sau in casa nu se va demoda niciodata. 🙂 Si va fi mult mai atractiva decat felicitarile electronice.

Si pentru a vedea totul cu ochiii tai, iti lasam mai jos si un video cu debitarea laser a hartiei pentru realizarea de felicitari 3D.

Cum te putem ajuta?

Thunder Laser

Simplu, te putem ajuta prin transpunerea in practica a ideilor tale de design interior, machetare sau alte “constructii”.

Daca pasiunile tale si businessul tau se invart tot in sfera prelucarilor laser, te asteptam in atelierul showroom Thunder Laser. Suntem siguri ca vei gasi laserul potrivit pentru proiectele tale si vei putea testa cerintele tale specifice care necesita debitare si gravare laser.

Daca esti doar in cautare de servicii de debitare laser sau gravura laser, te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Poti veni cu schita ta de prelucrare laser sau te ajutam noi sa iti creezi o schita, contra cost.

Utilizam cu mandrie gravatorul laser Thunder Laser Nova 51 de peste doi ani si abia asteptam proiecte noi care sa genereze noi provocari laser. 🙂