Debitare laser: lampa de birou

Debitare laser: cum imbinam utilul cu placutul?

In ceea ce priveste procesul de debitare laser, avem multe exemple pe care sa ti le aratam. Practic, singurul impediment in realizarea unor proiecte extraordinare poate fi doar imaginatia. Si cum imaginatie avem, si proiectele vin de la sine. 🙂

In ultimele articole am vorbit mai multe despre modalitati de realizare a jucariilor. Iata ca astazi ne-am gandit sa revenim un pic si in lumea adultilor. Si ne-am gandit sa imbinam utilul cu placutul. Cum? Realizand o lampa inedita din placaj din lemn. Un obiect care pe langa utilitatea sa (cea de a ne oferi lumina), este si o piesa decorativa altfel. Asa ca de ce sa nu profitam de proiect si sa realizam o lampa de exceptie.

La fel ca si in cazul celorlalte proiecte realizate, vom incepe prin a stabili ce avem nevoie:

Materiale necesare in procesul de debitare laser:

  • Materiale: placaj din lemn cu grosimea de 3-4 mm;
  • Alte materiale: cateva suruburi;
  • Cap laser: cap standard de taiere si gravare.

Parametri de setare gravator laser

  • Mod de procesare: debitare laser;
  • Viteza de taiere: placaj 20 mm/s;
  • Putere de taiere: 50~55%.

Model gravator laser utilizat in debitarea laser

Si tot la fel ca si pana acum, vom pregati schita pentru debitarea laser a lampii. Cu ajutorul programului de editare, vom putea calibra si dimensiona modelul lampii pe placajul nostru din lemn. Bineinteles, dimensiunea modelului pentru lampa este alegerea noastra, insa va trebui sa ne mentinem in limita mesei gravatorului laser. In cazul gravatorului nostru laser, Thunder Laser Nova 51, dimensiunea mesei de lucru este de 1300 x 900 mm – noi credem ca este un spatiu generos pentru lucrul pe o singura placa.

Schita lampa de birou

Ne pregatim pentru procesul de debitare laser

O data ce avem schita realizata si calibrata, selectam plug-in-ul gravatorului laser pentru a transfera schita catre software-ul de taiere si gravare laser. Setam parametrii potriviti pe software-ul laser (RD Works sau Lightburn) si dam click pe “Descarcare” pentru a transfera designul de taiat laser catre gravatorul laser.

Vom aseza placajul din lemn pe masa gravatorului laser Thunder Laser. Reglam distanta focala si apasam butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire pe placaj. Dupa aceea, apasam butonul de  “Start” si incepem prelucrarea laser.

Debitarea laser a unei lampi

Rabdarea este cheia. Atat in viata in general cat si in debitarea laser 🙂

Durata debitarii difera in functie de dimensiunea modelului ales si de natura materialului suport.

O data ce debitarea a luat sfarsit, vom opri gravatorul laser si vom deschide capacul acestuia. Vom culege toate piesele debitate si ne vom apuca usor usor de imbinarea lor. La fel ca si in cazul jucariilor, piesele lampii sunt prevazute cu santuri pentru imbinarea lor. Ce va aparea in plus, va fi faptul ca unele piese vor fi prinse cu suruburi.

Si iata si rezultatul final al debitarii laser!

Debitare laser

Acum te poti apuca si tu de productia de lampi unicat cu ajutorul debitarii laser. Mai mult, poti in acelasi proces de debitare sa le si gravezi cu brandul tau sau sa adaugi detalii suplimentare. Iti trebuie doar un gravator laser performant si potrivit pentru proiectele tale. Asa ca te asteptam pe websiteul nostru thunderlaser.ro sa iti gasesti gravatorul laser potrivit.

Bineinteles, daca esti interesat doar de produsul final in urma gravarii sau debitarii laser te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Aici vei gasi obiecte personalizate, produse magnetice realizate la comanda si fel de fel de obiecte promotionale si de marketing.

In atelierul Magnetic Promo utilizam gravatorul laser Thunder Laser Nova 51, iar acesta abia asteapta sa proceseze in practica ideile tale. 🙂

Daca doresti consultanta in alegerea unui gravator laser potrivit pentru nevoile tale suntem deschisi sa te ajutam cu multe informatii.