Astazi vorbim despre debitare laser special in proiecte pentru copii. De ce? Deoarece jucariile din lemn sunt la mare cautare in ziua de astazi. Oamenii incearca tot mai mult sa evite jucariile realizate din plastic pentru a reduce pe cat pot efectele poluarii cu plastic. Asa ca si noi venim cu idei si modalitati de a realiza jucarii din alte materiale laserabile.
Si acum sa iti oferim inspiratie in realizarea unui tractor din lemn. O jucarie placuta de toti copiii si care cu siguranta va continua sa ii fascineze mult timp.
Primii pasi in procesul de debitare laser
O data ce ne-am ales modelul pe care dorim sa il debitam laser si apoi sa il construim, stabilim pasii si materialele de care avem nevoie:
Materiale necesare:
- Materiale: placaj din lemn cu grosimea de 3-4 mm;
- Alte materiale: lipici;
- Cap laser: cap standard de taiere si gravare.
Parametri de setare gravator laser
- Mod de procesare: debitare laser;
- Viteza de taiere: placaj 40 mm/s;
- Putere de taiere: 55%.
Model gravator laser utilizat in debitarea laser
Dupa ce avem toate setarile si pregatirile facute, inainte de a plasa placajul pe masa gravatorului laser vom pregati schita tractorului. Cu ajutorul unui program de editare vom calibra si dimensiona schita tractorului pentru a se potrivi perfect pe placajul nostru.
Dupa finalizare selectam plug-in-ul gravatorului laser pentru a transfera schita catre software-ul de taiere si gravare laser. Setam parametrii potriviti pe software-ul laser (RD Works sau Lightburn) si dam clic pe “Descarcare” pentru a transfera designul de taiat laser catre gravatorul laser.
Urmatorul pas este cel al debitarii laser in sine
Vom amplasa placajul din lemn pe masa gravatorului laser Thunder Laser. Reglam distanta focala si apasam butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire pe placaj. Dupa aceea, apasam butonul de “Start” si incepem prelucrarea laser.
In procesul de debitare laser avem nevoie de rabdare. Deoarece rabdarea ne va aduce precizie si calitate. Bineinteles, durata unei debitari este data de dimensiunea modeului taiat cat si de structura materialului. Trebuie sa fim foarte atenti in setarile pe care le facem pentru a evita deteriorarea materialului suport. Spre exemplu, daca viteza si puterea de taiere sunt setate incorect, pot duce la debitarea incompleta a materialului. Deci riscam sa petrecem mult timp in separarea pieselor manual, cu un cutter, sau intreg proiectul de taiere poate fi un esec.
Ultimul pas, dupa procesul de debitare laser
O data ce gravatorul laser a finalizat debitarea, vom opri aparatul si vom deschide capacul de protectie. Acum vom lua fiecare piesa si o vom muta pe o masa de lucru unde putem incepe ansamblarea pieselor. In general, piesele unor asemenea modele sunt prevazute cu santuri, tocmai pentru a putea fi imbinate cu usurinta. Lipiciul ne ajuta sa oferim o rezistenta mai mare a stabilitatii pieselor montate sau sa atasam piese care nu prezinta santuri, daca este cazul.
Iti lasam mai jos si un video in care poti urmari tot procesul de debitare laser al unui tractor de jucarie. Perfect ca sa iti faci o idee si sa te apuci si tu de treaba. 😉
Iti poti face si tu propriul tractor de jucarie sau o masinuta sau o pasare. Orice doresti sau iti imaginezi. Iti trebuie doar un gravator laser performant si potrivit pentru proiectele tale. Asa ca te asteptam pe websiteul nostru thunderlaser.ro sa iti gasesti gravatorul laser potrivit.
Bineinteles, daca esti interesat doar de produsul final in urma gravarii sau debitarii laser te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Aici vei gasi obiecte personalizate, produse magnetice realizate la comanda si fel de fel de obiecte promotionale si de marketing.
In atelierul Magnetic Promo utilizam gravatorul laser Thunder Laser Nova 51, iar acesta abia asteapta sa proceseze in practica ideile tale. 🙂