Taierea laser: hartie

Debitare laser: hartie colorata

Cel mai utilizat procedeu de prelucrare laser este cel de debitare laser. Acesta se alatura gravurii, fotogravurii si gravurii de suprafata. Debitarea laser se poate efectua pe un numar mare de materiale. Astazi vom folosi drept exemplu hartia.

Decuparea manuala a hartiei este o procedura inceata si lipsita de precizie. Pentru a nu avea greseli de taiere, astazi ne vom folosi de laserul nostru Thunder Laser pentru a prezenta procedeul de taiere laser a hartiei.

Vom folosi un model specific artei chinezesti.

Materiale necesare

pentru testul de debitare laser:

  • Materiale: hartie de culoare rosie (sau alte culori);
  • Alte materiale: nu sunt necesare;
  • Cap laser: cap 2” (2 inch).

Parametri de setare pentru debitare laser:

  • Mod de procesare: taiere laser;
  • Viteza: 300mm/s;
  • Putere maxima de taiere: 35%;
  • Putere minima de taiere: 35%.

Model gravator laser utilizat:

Taierea laser cu Thunder Laser
Taierea laser a hartiei colorate

Pasul 1: realizarea schitei pentru taiere laser

Schita din stanga este doar un exemplu. Intotdeauna se vor gasi prin incercari tip trial-and-error cei mai buni parametri de prelucrare prin taiere pentru fiecare gravator laser. Si, bineinteles, in functie de gravatorul laser pe care il utilizati, deoarece aceste setari pot sa difere usor chiar la aceeasi gama de gravatoare laser.

Vom realiza schita utilizand programul Corel Draw sau AutoCad sau Adobe Illustrator. Dupa finalizare selectam plug-in-ul laser pentru a adapta schita la software-ul de taiere si gravare laser. Setam parametrii potriviti pe software-ul laser si dam clic pe “Descarcare” pentru a transfera designul catre gravatorul laser.

Pasul 2: debitarea laser a hartiei

Plasam hartia in laser si pozitionam capul laserului in pozitia de inceput. Reglam distanta focala si apasam butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire a capului laser. Dupa aceea, apasam butonul de  “Start” si gravatorul laser incepe debitarea laser. Este simplu, procesul de taiere  dureaza doar cateva minute datorita vitezei performante a masinii laser. La final avem toate componentele debitate precis si elegant din hartie, conform cerintelor utilizatorului.

Taierea laser a hartiei
Taiere laser hartie colorata

Rezultatul final debitare laser

Cu ajutorul gravatorului laser Thunder Laser am reusit sa decupam hartia colorata in modelul propus. Credeti ca ati fi putut realiza acet decupaj in hartie prin alte metode? Posibil prin stantare, dar costul stantei ar fi fost foarte ridicat.

Avantajele debitarii hartiei cu tehnologie laser sunt precizia si rapiditatea. Poti decupa hartia dupa un model prestabilit in doar cateva minute. Iar numarul de exemplare si de culori ale hartiei tin doar de imaginatia si nevoile tale.

Cum te putem ajuta?

Thunder Laser

Simplu, te putem ajuta prin transpunerea in practica a ideilor tale de design interior, machetare sau alte “constructii”.

Daca pasiunile tale si businessul tau se invart tot in sfera prelucarilor laser, te asteptam in atelierul showroom Thunder Laser. Suntem siguri ca vei gasi laserul potrivit pentru proiectele tale si vei putea testa cerintele tale specifice care necesita debitare si gravare laser.

Daca esti doar in cautare de servicii de debitare laser sau gravura laser, te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Poti veni cu schita ta de prelucrare laser sau te ajutam noi sa iti creezi o schita, contra cost.

Utilizam gravatorul laser Thunder Laser Nova 51 si abia asteptam proiecte noi care sa genereze noi provocari laser. 🙂