Taiere laser: bicicleta acril

Taiere laser: bicicleta din acril

Astazi ne-am gandit sa vorbim despre taiere laser in material acrilic. De ce? Deoarece am tot povestit despre debitare/ taiere laser in lemn si placaj. Ca urmare, ne-am gandit sa va prezentam si alte materiale laserabile.

Gravatoarele laser Thunder Laser va ajuta sa debitati sau sa gravati laser un numar mare de materiale. Asa ca haideti sa aflam si cum se descurca cu materiale acrilice.

Proiectul de astazi este o bicicleta galbena, vom afla la final de ce. 🙂

Materiale necesare

pentru taiere laser:

  • Materiale: material acrilic (galben) de 3 mm grosime;
  • Alte materiale: nu sunt necesare;
  • Cap laser: cap 2” (2 inch).

Parametri de setare debitare laser:

  • Mod de procesare: taiere;
  • Viteza: 18mm/s;
  • Putere maxima de taiere: 50%;
  • Putere minima de taiere: 50%.

Model gravator laser utilizat:

Taierea laser cu Thunder Laser

Pasul 1: realizarea schitei pentru taiere laser

Schita din dreapta este doar un exemplu. Intotdeauna se vor gasi prin incercari tip trial-and-error cei mai buni parametri de setare pentru fiecare gravator laser. Si, bineinteles, in functie de gravatorul laser pe care il utilizati, deoarece aceste setari pot sa difere usor chiar la aceeasi gama de gravatoare laser.

Vom realiza schita utilizand programul Corel Draw, iar dupa finalizare selectam plug-in-ul laser pentru a adapta schita la software-ul de taiere si gravare laser. Setam parametrii potriviti pe software-ul laser si dam clic pe “Descarcare” pentru a transfera designul catre gravatorul laser.

Taiere laser: schita bicicleta

Pasul 2: taierea laser a bicicletei din acril

Plasam materialul acrilic in laser si pozitionam capul laserului in pozitia de inceput. Reglam distanta focala si apasam butonul “Origine” de pe panoul de control LCD pentru a seta pozitia de pornire. Dupa aceea, apasam butonul de  “Start” si laserul incepe debitarea laser care dureaza cateva minute. Apoi avem toate componentele debitate precis si elegant, conform cerintelor.

Taiere laser: material acril

Pasul 3: ansamblam bicileta

Strangem toate piesele debitate laser si le ansamblam. Ne vom folosi de santurile special create prin taiere laser pentru imbinarea pieselor. Daca designul de taiere laser ia in calcul pierderile din taiere laser care sunt la nivel de microni, nu este necesar nici un fel de adeziv sau lipici aditional. Piesele se vor imbina fara probleme si ne vom putea bucura de bicicleta proaspat realizata, pe baza unei simple schite.

Asamblarea pieselor bicicletei

Rezultatul final: taiere laser bicicleta din acril

Dupa ansamblarea pieselor debitate laser, ajungem la rezultatul final: bicicleta noastra galbena pe model unic. Astfel ne aducem aminte de un hobby sau de necesitatea de a pedala 10 km in fiecare zi, pentru o viata sanatoasa.

Sau poate iti amintim de bicicleta galbena din “Operatiunea Monstrul”, in scena celebra dintre Marin Moraru si Toma Caragiu. 🙂

Bicicleta din acril

Cum te putem ajuta?

Thunder Laser

Daca pasiunile tale si businessul tau se invart tot in sfera prelucarilor laser, te asteptam in atelierul showroom Thunder Laser. Suntem siguri ca vei gasi laserul potrivit pentru proiectele tale si vei putea testa cerintele tale specifice care necesitadebitare si gravare laser.

Daca esti doar in cautare de servicii de taiere laser sau gravura laser, te asteptam in atelierul Magnetic Promo. Utilizam gravatorul laser Thunder Laser Nova 51 si abia asteptam proiecte noi care sa genereze noi provocari laser. 🙂